Rozwiązania controllingu w poszczególnych fazach wzrostu organizacji - Bieńkowska, Agnieszka; Kral, Zygmunt; Zabłocka-Kluczka, Anna (Controlling solutions on various stages of organization’s growth, 2011)
Celem artykułu jest dyskusja nad doborem rozwiązań controllingu w poszczególnych fazach wzrostu organizacji. W pracy przedstawiono zatem krótką charakterystykę poszczególnych faz − proponowanego przez L. Greinera − modelu wzrostu organizacji i w tym kontekście zaprezentowano pożądane i możliwe rozwiązania w zakresie controllingu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 218, s. 46-54
Keywords: modele wzrostu organizacji; controlling; rozwiązania controllingu; models of organizational growth; controlling solutions