Identyfikacja i waloryzacja krajobrazu na potrzeby polityki przestrzennej - Solecka, Iga (Identification and recognizing the value of landscape for the needs of land use policy, 2019)
Praca składa się z pięciu publikacji, których głównym celem jest opracowanie autorskiej metody oceny krajobrazu na potrzeby zrównoważonej polityki przestrzennej. Szczególny nacisk został położony na zastosowanie metody w skali lokalnej.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: identyfikacja krajobrazu; waloryzacja krajobrazu; planowanie przestrzenne; polityka przestrzenna; zarządzanie krajobrazem