Wpływ systemów uprawy na rozwój i plonowanie odmian soi (Glycine max (L.) Merill) - Markowicz, Marcin (The impact of cultivation systems on the development and yielding of soybean cultivars (Glycine max (L.) Merill), 2019)
W latach 2016 - 2018 w dwuczynnikowym doświadczeniu łanowym przeprowadzonym na polach produkcyjnych Top Farms w Głubczycach badano systemy uprawy roli oraz odmiany soi: Lissabon, Mavka i Merlin.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: soja; odmiany; systemy uprawy