60 lat kukurydzy mieszańcowej w Polsce - Lewandowska, Sylwia. Redaktor; Kotecki, Andrzej (1952- ). Redakcja; Bujak, Henryk. Redaktor; Adamczyk, Józef; Broda, Zbigniew; Chmielewska, Joanna; Cygert, Henryk; Froszczyńska, Barbara; Głąb, Lilianna; Kozak, Marcin; Kurasiak-Popowska, Danuta; Kurczych, Zbigniew; et al. (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2018)
W 60. rocznicę powołania w Polsce dwóch ośrodków hodowli odmian mieszańcowych kukurydzy – w Kobierzycach i Smolicach, w dniach od 18 do 19 lutego 2016 r., odbyła się we Wrocławiu-Pawłowicach konferencja naukowa „60 lat kukurydzy mieszańcowej w Polsce”.
Monografie CCXIII
Keywords: kukurydza; kukurydza - ulepszanie genetyczne; kukurydza - uprawa