Wpływ promieniowania elektromagnetycznego bliskiej podczerwieni (NIR) na wybrane parametry morfologiczne krwi cieląt ze szczególnym uwzględnieniem parametrów erytrocytarnych - Kaliciak, Marta (The influence of the near infrared radiatation on selected morphological parameters of calves blood especially the red blood cells parameters, 2019)
Celem przeprowadzonych badań była analiza wpływu promieniowania elektromagnetycznego bliskiej podczerwieni (NIR) na elementy i parametry morfotyczne krwi cieląt ze szczególnym uwzględnieniem parametrów erytrocytarnych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: NIR; podczerwień; cielęta; krew