Kompozycja w procesie kształcenia architektana Wydziale Architektury Politechniki Wrocławskiej - Balasiński, Maciej; Maluga, Leszek (The composition in the education process of an architectat the Faculty of Architecture of Wrocław University of Science and Technology, 2018)
Artykuł prezentuje programy nauczania przedmiotów „plastyczne wspomaganie projektowania” i „kompozycja barwna – przestrzeń w architekturze”, które zostały stworzone dla studentów trzeciego roku pierwszego stopnia kierunku architektura na Wydziale Architektury Politechniki Wrocławskiej. Jest również próbą odpowiedzi na pytanie, jak wspomniane programy nauczania mogą wpływać na jakość wykształcenia przyszłych architektów w kontekście roli, jaką kompozycja architektoniczna odgrywa w warsztacie projektowym.
Architectus : Pismo Wydziału Architektury Politechniki Wrocławskiej, 2018, nr 2 (54), s. 61-70
Keywords: architektura; czasopisma; kompozycja (architektura); twórczość; dydaktyka; projektowanie