Wpływ charakterystyki opryskowej rośliny na wybrane wskaźniki jakości opryskiwania - Dereń, Katarzyna (Impact of spray plant characteristics on selected spray quality indicators, 2019)
Celem głównym przeprowadzonych badań było, określenie wpływu podstawowych cech morfologicznych roślin upranych sparametryzowanych przez autorkę współczynnikiem powierzchni opryskowych na wskaźniki jakości opryskiwania takie jak stopień pokrycia oraz naniesienie stosowanych preparatów zawierających cynk w postaci konwencjonalnej oraz w postaci nanocząsteczek.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: naniesienie; stopień pokrycia; soja; cebula; charakterystyka opryskowa; rośliny