Zarys metodyki analizy przedwdrożeniowej systemów zarządzania treścią - Wójtowicz, Radosław (The outline of the methodology of the pre-implementation analysis for the content management systems, 2018)
W artykule zostaną zaprezentowane niektóre zagadnienia dotyczące podejścia do analizy przedwdrożeniowej systemów zarządzania treścią. Coraz więcej praktycznych przykładów wdrożeń tego rodzaju systemów pokazuje, że warto zająć się kwestiami związanymi z systemami zarządzania treścią w sposób systemowy. Taką próbą, dotyczącą problematyki analizy przedwdrożeniowej, jest niniejszy artykuł, opierający się na badaniach literaturowych i doświadczeniach praktycznych. W tekście przedstawiono krótką charakterystykę omawianych systemów, a także zaprezentowano podstawowe założenia i etapy metodyki analizy przedwdrożeniowej systemów należących do klasy ECM
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2018, Nr 3 (49), s. 132-141
Keywords: zarządzanie treścią; system klasy ECM; zarządzanie projektami informatycznymi; metodyka wdrożeniowa; Enterprise Content Management; ECM system; IT-projects management; implementation methodology