Znaczenie powierzchni biologicznie czynnej w kształtowaniu środowiska Wrocławia - Olczyk, Hanna (The importance of biologically active Surface in shaping the enviornment of Wrocław, 2018)
Praca doktorska podejmuje tematykę powierzchni biologicznie czynnej i sposobów szacowania jej wielkości przy użyciu czterech różnych indykatorów: Biotope Area Factor, Green Space Factor, Seattle Green Factor oraz polskiego wskaźnika terenu biologicznie czynnego. Badania w głównej mierze dotyczą terenów zabudowy wielorodzinnej na obszarze Wrocławia.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: powierzchnia biologicznie czynna; wskaźniki; zabudowa wielorodzinna; kształtowanie środowiska