Rozwój i plonowanie miskanta olbrzymiego : Miscanthus x giganteus Greef et Deu - Helios, Waldemar (Growth and yielding of the giant miscanthus : Miscanthus × giganteus Greef et deu, 2018)
Celem prowadzonych badań w latach 2004–2015 był opis cech morfologicznych pędów, pokroju karp, obsady i rozwoju roślin, plonu, wartości energetycznej, składu chemicznego i nagromadzenia składników pokarmowych późną jesienią i zimą.
Monografie CCXIV
Keywords: miskant olbrzymi; sadzonki łodygowe; rozwój; plonowanie; terminy zbioru; skład chemiczny