Ekonomiczna efektywność strukturalnej ochrony przeciwpowodziowej w Polsce - Piepiora, Zbigniew (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2019)
W niniejszej pracy przedmiotem badań jest strukturalna ochrona przeciwpowodzio-wa, gdyż budzi ona wiele kontrowersji, powodując zmiany geomorfologii obszaru odpływuwielkich wód i/lub zmiany reżimu hydrologicznego.
Monografie CCXV
Keywords: efektywność ekonomiczna; efektywność strukturalna; ochrona przeciwpowodziowa; powódź