Ocena wpływu dodatku polifenoli roślinnychdo produktów mięsnych, typu żywności wygodnej,na utlenianie lipidów i białek - Korzeniowska, Małgorzata (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2019)
Celem badań było określenie wpływu dodatku naturalnych przeciwutleniaczy polifenolowych pozyskanych z niekonwencjonalnych źródeł roślinnych na procesy utleniania lipidów oraz białek w warunkach modelowych, mięsnego surowca drobiowego i przetworach mięsnych o charakterze żywności wygodnej poddanych obróbce termicznej i przechowywanych w warunkach chłodniczych.
Monografie CCXVI
Keywords: żywność wygodna; antyoksydanty polifenolowe; utlenianie lipidów; utlenianie białek