Kreatywność jako determinanta tworzenia wartości i pogłębiania doświadczeń jej odbiorców - Krawiec, Wioletta (Creativity as a determinant to create value and deepen the experience of its recipients, 2018)
Celem artykułu jest ukazanie znaczenia kreatywności firm/osób i jej wpływu na konstruowanie nowych wartości i pogłębianie doświadczeń jej odbiorców. W opracowaniu nawiązano również do marketingu doświadczeń jako obszaru działań pozwalających w efektywny sposób wyeksponować twórcze i innowacyjne rozwiązania, mające na uwadze rosnące potrzeby i wymagania odbiorców w procesie pogłębiania własnych doświadczeń. Ujęto także aspekt umiejętnego zarządzania kreatywnością i doświadczeniami odbiorców, który umożliwia współczesnej firmie odniesienie sukcesu w różnych płaszczyznach kontaktu firmy z jej otoczeniem. Zaprezentowane przykłady z zakresu wyżej opisanych zagadnień pozwoliły zarysować ich znaczenie w procesie kreowania sukcesu firmy na płaszczyźnie: strategicznej, komunikacyjnej, wizerunkowej, produktowej, współpracy z otoczeniem itp.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2018; Nr 529; s. 129-139
Keywords: kreatywność; innowacja; wartość i doświadczenie odbiorcy; zarządzanie; model; marketing; creativity; innovation; value and experience oh the recipient; management