Tomographic determination of the spatial distribution of WaterVapour using GNSS observations for real-time applications - Garcia Vieira de Sá André (Tomograficzne wyznaczanie rozkładu pary wodnej na podstawie obserwacji GNSS w czasie rzeczywistym, 2018)
Głównym celem pracy była poprawa rekonstrukcji modelu tomograficznego napodstawie obserwacji GPS, używając metody Alagebraic Reconstruction Technique(ART) do wyznaczenia wysokoczęstotliwościowego rozkładu 3D i 4D pary wodnej wtroposferze objętej obserwacjami GPS.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: GNSS; water vapor; tomography; meteorology and now-casting; para wodna; tomografia; meteorologia