Zastosowanie laseroterapii wysokoenergetycznej w leczeniu urazów ścięgien u koni - Zielińska Paulina (Impact of High Intensity Laser Therapy in treatment of equine tendon injury, 2018)
Celem przeprowadzonych badań była: 1. Ocena wpływu HILT na bolesność i obrzęk tkanek miękkich towarzyszący uszkodzeniu ścięgien zginaczy palców, oraz zmiana stopnia kulawizny.2. Określenie zmian zachodzących w uszkodzonym ścięgnie widocznych w obrazie ultrasonograficznym pod wpływem zabiegów HILT.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: urazy ścięgien; laseroterapia; HILT; konie