Zamówienia publiczne jako obszar audytu wewnętrznego projektów współfinansowanych z Unii Europejskiej - Dziadek, Krzysztof (Public procurement as an area of internal audit of projects co-financed from the European Union, 2018)
Celem artykułu było zaprezentowanie wybranych zagadnień, które mogą być objęte audytem zamówień publicznych współfinansowanych z funduszy unijnych. Na potrzeby opracowania obszarów, które powinny być badane przez audytorów wewnętrznych, dokonano analizy wyników kontroli prowadzonych przez Najwyższą Izbę Kontroli oraz Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych. Efektem prowadzonych badań było opracowanie listy zagadnień, które mogą być brane pod uwagę podczas prowadzenia zadań audytowych związanych z zamówieniami publicznymi w projektach dofinansowanych z Unii Europejskiej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2018, Nr 521, s. 47-56
Keywords: audyt wewnętrzny; zamówienia publiczne; projekty unijne; internal audit; public procurement; EU projects