Oferta rozwoju zawodowego w inicjowaniu relacji z interesariuszami organizacji – potencjalnymi kandydatami do pracy - Krajewska-Nieckarz, Małgorzata; Tyszkiewicz, Rafał (An offer of professional development in initiation of relations with stakeholders ‒ potential candidates to work, 2018)
Celem artykułu jest zidentyfikowanie oferty rozwoju zawodowego w inicjowaniu i budowaniu relacji z przyszłymi pracownikami – interesariuszami organizacji. Badania pokazały, że oferty rozwoju zawodowego nie eksponuje się wyraźnie w procesie pozyskiwania pracowników do organizacji. Przeprowadzone studia literaturowe oraz badania własne pozwalają stwierdzić, że chociaż rozwój zawodowy zawarty w ogłoszeniach rekrutacyjnych wzmaga zainteresowanie kandydatów ofertą, to nie jest on dostatecznie eksponowany podczas wywiadów kwalifikacyjnych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2018, Nr 512, s. 94-103
Keywords: relacje z pracownikami; rozwój zawodowy; rekrutacja i selekcja pracowników; relationships with employees; professional development; recruitment and selectionprocess