Kary pieniężne w Prawie zamówień publicznych po nowelizacji Kodeksu postępowania administracyjnego - Kiczka, Karol (Penalty payments in Public Procurement Law after the amendments of the Code of Administrative Proceedings, 2017)
Stosowanie kar pieniężnych w Prawie zamówień publicznych winno uwzględniać zasady ogólne administracyjnych kar pieniężnych, ustanowione Kodeksem postępowania administracyjnego. Zasady ogólne administracyjnych kar pieniężnych kształtują nieistniejące uprzednio podstawy do odpowiednich działań prawnych Prezesa UZP. Wprowadzony stan prawny wzmacnia sytuację prawną jednostki w aspekcie nakładania i wykonywania administracyjnej kary pieniężnej w demokratycznym państwie prawnym
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2017; Nr 497; s. 225-238
Keywords: prawo zamówień publicznych; kary pieniężne; postępowanie administracyjne; public procurement law; financial penalties; administrative proceedings