Ekonomiczne instrumenty systemu zamówień publicznych - Borowicz, Andrzej (Economic instruments of public procurement system, 2017)
Ekonomiczne i społeczne aspekty systemu zamówień publicznych (szp) zostały ostatnio w sposób istotny dowartościowane, zarówno w Unii Europejskiej, jak i Polsce. Publikacja stanowi monograficzne ujęcie problematyki ekonomicznych instrumentów systemu zamówień publicznych. W pracy zaproponowano klasyfikację tych instrumentów oraz szczegółowo omówiono instrumenty makroekonomiczne z punktu widzenia możliwości ich oddziaływania proefektywnościowego na otoczenie polskiego szp
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2017, Nr 497, s. 88-100
Keywords: system zamówień publicznych; instrumenty ekonomiczne; klasyfikacja; analiza szczegółowa; public procurement system; economic instruments; classification; detailed anlysis