55 lat Liceum Ogólnokształcącego Nr V im. Generała Jakuba Jasińskiego we Wrocławiu, 1948-2003 - Bonarski, Wojciech. Redakcja; Fuchsa, Wanda (1928-2008). Redakcja; Kargol, Grażyna. Redakcja; Lisiecka, Katarzyna (pedagogika). Redakcja; Mońka, Andrzej. Redakcja; Szmyt, Anna. Redakcja (Pięćdziesiąt pięć lat Liceum Ogólnokształcącego Nr V im. Generała Jakuba Jasińskiego we Wrocławiu, 1948-2003, 2003)
Uzupełnienie Księgi pamiątkowej wydanej z okazji pięćdziesięciolecia szkoły, obejmujące lata 1998/99 - 2002/03
Keywords: V Liceum Ogólnokształcące im. Generała Jakuba Jasińskiego (Wrocław); 1901-2000; 1945-1989; 1989-2000; 2001-; szkolnictwo ogólnokształcące; Wrocław (woj. dolnośląskie); księga pamiątkowa; monografia