Rola badań nad osądem i podejmowaniem decyzji w rachunkowości - Mazurowska, Marta (The role of research on judgement and decision making in accounting, 2018)
Przedmiotem rozważań w niniejszym artykule jest podejmowanie decyzji w rachunkowości. Rozważania rozpoczęto od przedstawienia głównych założeń teorii decyzji. Następnie autorka przedstawiła umiejscowienie rachunkowości w świetle omawianej teorii. W ostatniej części artykułu przedstawiono kluczowe aspekty dotyczące badań nad osądem i podejmowaniem decyzji w rachunkowości
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2018, Nr 503, s. 336-344
Keywords: rachunkowość; podejmowanie decyzji; heurystyki; accounting; decission making; heuristics