Społeczna odpowiedzialność biznesu a produkt ubezpieczeniowy społecznie odpowiedzialny - Bożek, Sylwia (Corporate Social Responsibility and social resposibility insurance product, 2017)
Głównym celem artykułu jest przedstawienie uwarunkowań związanych z budowaniem założeń koncepcji produktu ubezpieczeniowego w oparciu o zasady CSR. Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR) jest przedmiotem licznych badań i analiz, w tym artykule jest badana w odniesieniu do działalności ubezpieczeniowej. Autorka na podstawie literatury przedmiotu proponuje koncepcję produktu ubezpieczeniowego społecznie odpowiedzialnego jako pewnego rodzaju nowego sposobu tworzenie produktu innowacyjnego poprzez właściwą relację z interesariuszami, zwłaszcza z klientami usługi ubezpieczeniowej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2017; Nr 500; s. 9-20
Keywords: społeczna odpowiedzialność biznesu; przedsiębiorstwo ubezpieczeniowe; produkt ubezpieczeniowy; corporate social responsibility; insurance companies; insurance product