Przyszłe modele biznesowe na rynku Mediów 4.0 - Kupczyk, Katarzyna (Future business models on Media 4.0 market, 2017)
Celem artykułu jest przedstawienie prawdopodobnych przyszłych modeli biznesowych w ramach nowych możliwości uzyskiwania przychodów przez podmioty z sektora medialnego. W zakresie metodologicznym posłużono się analizą najnowszych dostępnych materiałów poświęconych tej tematyce, w tym przede wszystkim artykułów naukowych oraz opracowań pochodzących z renomowanych międzynarodowych instytucji badawczych i firm konsultingowych. Uzupełniają je obserwacje autorki, która była zawodowo związana z rynkiem mediów. Z prowadzonych rozważań wysnuto wniosek, iż immanentną cechą przyszłych modeli na rynku Mediów 4.0 będzie hybrydowość przekazu informacji
Ekonomia XXI Wieku = Economics of the 21st Century, 2017, Nr 4 (16), s. 66-76
Keywords: biznes medialny; nowe media; Media 4.0; media business; new media