Model fizyczny cienkowarstwowych modułów fotowoltaicznych II-(III)-VI pracujących w warunkach naturalnych - Werner, Barbara Agnieszka (Politechnika Wrocławska, 2010)
Niniejsza rozprawa dotyczy opracowania modelu fizycznego cienkowarstwowych modułów fotowoltaicznych II-(III)-VI, opisującego ich działanie w warunkach naturalnych (przy szerokim zakresie zmienności globalnego natężenia nasłonecznienia i temperatury pracy modułów).
Keywords: CdTe; ogniwo fotowoltaiczne; model fizyczny; zastępczy model elektryczny; CIGS