Analiza rozwoju gamifikacji biznesowej na przykładzie przedsięwzięć realizowanych w Polsce - Kania, Krzysztof; Smolarek, Maria (Business gamification development analysis based on Polish businesses, 2017)
Gamifikacja – jak każda nowa technologia – przechodzi kolejne fazy rozwoju. Na znanej krzywej cyklu życia Gartnera w roku 2013 znalazła się na samym szczycie: w fazie rozdmuchanych oczekiwań, a w roku 2014 weszła w fazę określaną jako rozwiewanie iluzji, z perspektywą wejścia do powszechnego użytkowania w okresie 5-10 lat. Celem artykułu jest dokonanie, na podstawie krajowej literatury, dostępnych w sieci informacji oraz informacji pozyskanych metodami bezpośrednimi, analizy rozwoju przedsięwzięć gamifikacji biznesowej popartej przykładami działań podejmowanych w Polsce oraz próba odpowiedzi na pytanie o przyszłość gamifikacji
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2017, Nr 2 (44), s. 72-81
Keywords: gamifikacja; nowe technologie; projekty gamifikacji w Polsce; gamification; new technologies; gamification projects in Poland