Program Dom Kultury+Inicjatywy lokalne Narodowego Centrum Kultury jako instrument wspierania budowy lokalnego kapitału społecznego - Kamiński, Paweł (The Program House of Culture+Local Initiatives of The National Cultural Centre as an instrument to support the development of local social capital, 2017)
Celem artykułu jest próba odpowiedzi na pytanie, czy program Dom Kultury+ Inicjatywy lokalne Narodowego Centrum Kultury może być skutecznym narzędziem wspierania rozwoju lokalnego kapitału społecznego? Poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie posłużyło m.in. badanie sondażowe przeprowadzone na potrzeby niniejszego opracowania wśród beneficjentów programu – tj. dyrektorów i pracowników domów, ośrodków i centrów kultury biorących udział w programie
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2017, Nr 477, s. 103-110
Keywords: kapitał społeczny; instytucja kultury; social capital; cultural institution