Klasyfikacja metod pomiaru i wyceny kapitału intelektualnego - Wasilewska, Małgorzata (Classification of the measurement methods of intellectual capital, 2011)
Artykuł poświęcony jest klasyfikacji metod pomiaru i wyceny kapitału intelektualnego. Metody wartościowania kapitału intelektualnego mogą być podzielone ze względu np. na rodzaj stosowanych miar, stopień agregacji poszczególnych elementów kapitału intelektualnego. W artykule przedstawiono również główne motywy dokonywania pomiaru kapitału intelektualnego oraz korzyści i zagrożenia z tym związane
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 188; s. 145-158
Keywords: kapitał intelektualny; wycena; pomiar