Ubezpieczenia jako element zachowań finansowych gospodarstw domowych - Fatuła, Dariusz (Insurance as an element of household financial behaviour, 2011)
W referacie poruszono zagadnienie postrzegania ubezpieczeń jako produktów finansowych towarzyszących innym produktom lub sprzedawanych w szerszych pakietach. Przedstawione zostały badania, które wskazują, jakimi motywami kierują się członkowie gospodarstw domowych, decydując się na ubezpieczenie. Referat analizuje także tendencje w zakresie wpłacanych składek ubezpieczeniowych przed kryzysem gospodarczym i w czasie kryzysu
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wroclawiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 183; s. 146-154
Keywords: zachowania finansowe; gospodarstwo domowe; ubezpieczenia