Problematyka rozwoju lokalnego - kwestie interpretacyjne - Mempel-Śnieżyk, Anna (Problems of local development – issues of interpretation, 2011)
W artykule przedstawiono interpretację rozwoju lokalnego, genezę koncepcji rozwoju lokalnego. Zawarto w nim próbę usystematyzowania czynników warunkujących ów rozwój. Podjęto także rozważania nad barierami rozwoju w skali lokalnej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2011, Nr 195, s. 110-117
Keywords: rozwój lokalny; czynniki; bariery rozwoju lokalnego; koncepcja rozwoju lokalnego