Łódź, Łódzkie, Polska - czynniki rozwoju sektora MSP w ocenie studentów kierunku gospodarka przestrzenna UŁ - Chądzyński, Jacek (Łódź, Łódź voivodeship, Poland – factors of SME sector development as a result of evaluation by students of Spatial Economy subject at University of Łódź, 2011)
Od dobrych kilkudziesięciu już lat wiele się mówi o roli sektora małych i średnich przedsiębiorstw w rozwoju gospodarczym, o czynnikach, które wpływają na jego rozwój oraz konieczności dodatkowego wspierania tego rozwoju. W artykule zostały zaprezentowane wyniki badań pilotażowych, przeprowadzonych w czerwcu 2010 r. wśród studentów kierunku gospodarka przestrzenna Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego, którzy zostali poproszeni o ocenę stanu czynników rozwoju sektora MSP dla całej Polski, województwa łódzkiego oraz Łodzi
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2011, Nr 195, s. 24-32
Keywords: sektor MSP; czynniki rozwoju sektora MSP