Partnerstwo publiczno-prywatne w Polsce - Brzozowska, Krystyna (Public-Private Partnership in Poland, 2011)
Partnerstwo publiczno-prywatne stanowi alternatywną możliwość rozwiązywania problemów niedoboru infrastruktury publicznej. W praktyce występuje kilka form PPP o różnym udziale sektora prywatnego. Udane wdrożenie PPP wymaga spełnienia określonych czynników o charakterze ekonomicznym, politycznym, społecznym, technicznym, a przede wszystkim prawnym. W Polsce wprowadzono ustawę o PPP wraz z przepisami wykonawczymi
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics, 2011, Nr 195, s. 11-23
Keywords: partnerstwo; inwestycje publiczne; finansowanie; czynniki rozwoju; Polska