Wewnętrzne uwarunkowania aktywności innowacyjnej przedsiębiorstwa - Karasek, Alicja (Enterprise’s internal imperatives of innovation activity, 2011)
Celem artykułu jest wskazanie modelowego ujęcia wybranych uwarunkowań wewnętrznych przedsiębiorstwa wpływających na poziom jego aktywności innowacyjnej. Skupia się on przede wszystkim na obszarach najczęściej rozpatrywanych w literaturze przedmiotu, obejmujących rozwiązania strukturalne, kulturę i klimat proinnowacyjny, styl kierowania oraz wielkość przedsiębiorstwa
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 370-378
Keywords: innowacje; przedsiębiorstwo innowacyjne; determinanty innowacyjności; innovation; innovative enterprise; determinants of innovativeness