Scenariusz, strategia a foresight (rozważania epistemologiczno-normatywne) - Antczak, Zbigniew (Scenarios, strategy and foresight (epistemological and normative consideration), 2011)
Autor w ramach rozważań epistemologicznych zidentyfikował zakresy znaczeniowe podstawowych pojęć, tj. strategii, scenariusza oraz foresight, a następnie usystematyzował relacje pomiędzy nimi z punktu widzenia organizacji
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 301-310
Keywords: foresight; scenariusz; strategia; scenarios; strategy