Sytuacyjny sposób realizacji funkcji HR - Szumowski, Witold (Situational approach to the realization of HR function, 2011)
W niniejszym artykule autor podejmuje próbę sytuacyjnego ujęcia sposobów realizacji funkcji HR. Autor przywołuje najnowsze trendy w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi oraz dokonuje przeglądu modeli sytuacyjnych realizacji funkcji personalnej. Artykuł jest zakończony własną propozycją uzależnienia sposobu realizacji funkcji personalnej od fazy wzrostu organizacji
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 264-276
Keywords: podejście sytuacyjne; organizacja funkcji personalnej; HR; rozwój organizacji