Rozważania o potrzebie porządkowania terminologii z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu - Sokołowska, Agnieszka (Considerations on the necessity of arrangement of corporate social responsibility terminology, 2011)
W artykule, opartym na literaturze przedmiotu, wskazano potrzebę porządkowania nazewnictwa, definiowania kluczowych pojęć oraz systematyzowania elementów składowych społecznej odpowiedzialności biznesu. Ponadto zwrócono w nim uwagę na argumenty za i przeciw społecznej odpowiedzialności oraz zasadność podjęcia dyskusji nad możliwością zakwalifikowania jej do grupy koncepcji zarządzania
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 254-263
Keywords: społeczna odpowiedzialność biznesu; porządkowanie terminologii; koncepcja zarządzania