Istota metodyki procesów rekrutacji i selekcji w agencjach pracy tymczasowej - Snopkiewicz, Katarzyna (Methodological framework of the recruitment and selection process in temporary employment agencies, 2011)
Artykuł przedstawia zagadnienie istoty metodyki procesów rekrutacji i selekcji personelu w przedsiębiorstwach z akcentem położonym głównie na agencje pracy tymczasowej. Autorka wyjaśnia definicje procesów oraz prezentuje ich znamienitą rolę w każdej organizacji, ich finalny wpływ na efekty w wielu obszarach oraz najczęstsze błędy popełniane przy ich realizacji. Artykuł zawiera także przykład usprawnienia modelu procesu rekrutacji i selekcji stworzony dla agencji pracy tymczasowej
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2011, Nr 8, s. 242-253
Keywords: rekrutacja; selekcja; agencja pracy tymczasowej; etodyka procesu doboru pracownika; dobór pracownika; recruitment; selection; temporary employment agency; mistakes in process