A Method for Analysis of Node Position inthe Network of Internet Users - Musiał, Katarzyna (Politechnika Wrocławska, 2009)
Głównym celem pracy było opracowanie oraz analiza metody wyznaczania pozycji węzła w sieci użytkowników Internetu. Przedstawiona została nowa metoda, która uwzględnia pozycję użytkowników komunikujących się z danym węzłem oraz siłę tej komunikacji
Keywords: sieci społeczne - analiza; sieć użytkowników Internetu; pozycja węzła w sieci