Recenzja monografii naukowej pt. Meat Quality – Genetic and Environmental Factors - Janicki, Andrzej (Nauki Inżynierskie i Technologie Engineering Sciences and Technologies, 2016)
W październiku 2015 roku ukazała się monografia naukowa pod redakcją prof. dra hab. Wiesława Przybylskiego i prof. Davida Hopkinsa zatytułowana: Meat Quality – Genetic and Environmental Factors wydana przez wydawnictwo CRC Press Taylor & Francis Group. Książka liczy 472 strony i składa się z 15 rozdziałów. Monografia podsumowuje dotychczasowy światowy dorobek naukowy w zakresie genetycznych i środowiskowych czynników wpływających na jakość mięsa zwierząt rzeźnych
International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1), s. 77-79