Perspektywy rozwoju aglomeracji górnośląskiej na podstawie sektora gospodarki kreatywnej - Klasik, Andrzej; Drobniak, Adam; Wrana, Krzysztof (Prospects of development of upper Silesian agglomerations on the basis of creative economy sector, 2009)
W artykule przedstawiono rozwój miasta i aglomeracji, gospodarkę kreatywną i jej efekty rozwojowe w mieście i aglomeracji, jak również wpływ kultury wysokiej i przemysłu muzycznego na rozwój Katowic
Biblioteka Regionalisty, 2009, Nr 9, s. 55-76
Keywords: miasto; aglomeracja; kultura; gospodarka kreatywna