Rachunek kosztów cyklu życia produktu w promocji rozwoju jednostki samorządu terytorialnego - Filipiak, Beata; Kochański, Konrad (Life cycle costing of a product in a development promotion of a local government unit, 2009)
Celem artykułu jest wskazanie znaczenia rachunku kosztów cyklu życia produktu w promocji rozwoju jednostki samorządu terytorialnego (JST). Autorzy zaprezentowali istotę prowadzenia rachunku kosztów cyklu życia produktu. Zasygnalizowali jego rolę jako narzędzia strategicznego i operacyjnego. Przedstawiono możliwości wykorzystania rachunku kosztów cyklu życia produktu w działalności promocyjnej. W szczególności zwrócono uwagę na konieczność rozpatrywania promocji w ujęciu produktu i promocji strategii
Biblioteka Regionalisty, 2009, Nr 9, s. 35-43
Keywords: rachunek kosztów; cykl życia produktu; promocja