Regionalny wymiar światowego kryzysu w Polsce - Miszczak, Katarzyna (The regional dimension of the global crisis in Poland, 2010)
W ostatnich latach w związku ze światowym kryzysem finansowym zauważa się nowe tendencje zachodzące w procesach rozwoju przestrzeni społeczno-gospodarczej poszczególnych krajów. W artykule przedstawiono dylematy, zagrożenia i wyzwania dla rozwoju regionalnego w Polsce w aspekcie globalnego kryzysu
Biblioteka Regionalisty, 2010, Nr 10, s. 137-151
Keywords: światowy kryzys; rozwój regionalny w Polsce