Potencjał województwa dolnośląskiego w aspekcie tworzenia innowacyjnej gospodarki - Derlukiewicz, Niki (Potential of Lower Silesia in the aspect of creating the innovation economy, 2010)
W artykule przedstawiono krótką charakterystykę województwa dolnośląskiego oraz opisano potencjał, który może sprzyjać innowacyjności w regionie. Szczególną uwagę w artykule zwrócono na parki technologiczne, uczelnie wyższe, inkubatory przedsiębiorczości oraz inne instytucje i organizacje funkcjonujące w województwie dolnośląskim na rzecz zwiększania innowacyjności
Biblioteka Regionalisty, 2010, Nr 10, s. 21-30
Keywords: Dolny Śląsk; potencjał; innowacyjność