Rola władz samorządowych w realizowaniu współczesnej koncepcji polityki rozwoju regionalnego na przykładzie województwa świętokrzyskiego - Schmeidel, Agnieszka (The eole of local authorities in implementing the modern concept of regional development policies on the example of development plans in Świętokrzyskie Voivodeship, 2011)
Skala i tempo procesów związanych z rozwojem regionalnym i wzrostem konkurencyjności regionów są w ostatnim okresie przedmiotem wielu analiz i obszarem dużego zainteresowania polityki gospodarczej. Artykuł prezentuje działania podejmowane przez władze samorządowe w ramach prowadzonej polityki regionalnej
Biblioteka Regionalisty, 2011, Nr 11, s. 273-282
Keywords: polityka regionalna; rozwój gospodarczy; konkurencyjność; NPR; fundusze strukturalne; regional policy; economic development; competitiveness; structural funds