Innowacyjność ZZL w sektorze ochrony zdrowia – wybrane aspekty - Głód, Wojciech (Innovation of human resource management in health care sector – chosen aspects, 2016)
Innowacyjność współczesnych organizacji staje się dzisiaj podstawą ich funkcjonowania na rynku. Dotyczą one również reguł funkcjonowania podmiotów w sektorze ochrony zdrowia. Siłą napędową współczesnych jednostek ochrony zdrowia świadczących o ich innowacyjności bardzo często są zasoby ludzkie. W prezentowanym opracowaniu wskazano problemy związane z innowacyjnością w obszarze ZZL oraz uwarunkowania w tym zakresie
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2016, Nr 1 (26), s. 44-51
Keywords: innowacyjność; zarządzanie zasobami ludzkimi; ochrona zdrowia; innovation; human resource management; health care