Analiza relacji międzygiełdowych - propozycja metodyki - Karczyński, Tomasz (Politechnika Wrocławska, 2015)
W ramach pracy opracowana została kompleksowa metodyka analizy relacji międzygiełdowych. Zawiera ona gotowy zestaw reguł i technik pozwalających na dokonanie analizy zależności krótko-, średnio-, długookresowych między rynkami finansowymi
Keywords: analiza; rynki giełdowe; metodyka; zależności długoterminowe; zależności krótkoterminowe; metoda DTW; kross-korelacja; wykładnik Hursta