Planowanie rozwoju subregionu kędzierzyńsko-kozielskiego - Kantor, Dariusz (Planning the development of the subregion of Kędzierzyn-Koźle, 2015)
Głównym celem opracowania jest analiza działań podjętych przez gminę Kędzierzyn-Koźle zmierzających do zwiększenia efektywności jednostek samorządu terytorialnego tworzących subregion kędzierzyńsko-kozielski w realizacji założeń Koncepcji przestrzennego zagospodarowania kraju 2030 i polityki rozwoju województwa opolskiego do roku 2020
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2015, Nr 2 (23), s. 53-63
Keywords: biegun wzrostu; polityka spójności; samorząd terytorialny; pole growth; cohesion policy; local government