Wybrane modele skuteczności form podnoszenia kompetencji na przykładzie przedsiębiorstwa konsultingowego - Żukowska, Joanna (Selected indicators of effectiveness of competence improvement forms based on the example of a consulting enterprise, 2015)
Artykuł porusza zagadnienia istotnych współczesnych modeli pomiaru skuteczności form podnoszenia kompetencji pracowników w organizacji. Szczególna uwaga poświęcona została szkoleniom. Celem badawczym jest zaprezentowanie stosowania modeli skuteczności owych form przez przedsiębiorstwo funkcjonujące na polskim rynku. Ponadto założeniem jest dokonanie syntetycznego przeglądu występujących w literaturze krajowej i międzynarodowej modeli dotyczących omawianego tematu. W artykule zostaną zarówno wykorzystane studia literaturowe, jak i zaprezentowany wynik badań jakościowych, na bazie których powstało studium przypadku przedsiębiorstwa
Management Forum, 2015, vol. 3, no. 2, s. 51-55
Keywords: kompetencje; model; skuteczność; efektywność; przedsiębiorstwo konsultingowe; competences; indicators; efficiency; effectiveness; consulting enterprise