Procesowy model odnowy przedsiębiorstwa - Bełz, Grzegorz; Skalik, Jan (A process-based model of enterprise renewal, 2015)
Trudności, jakie napotykają przedsiębiorstwa z dostosowywaniem się do coraz szybciej zmieniających się warunków otoczenia, pozostają jednym z kluczowych problemów menedżerskich. Celem artykułu jest przedstawienie koncepcji procesowego modelu odnowy przedsiębiorstwa oraz zaprezentowanie wyników analizy procesów odnowy
Management Forum, 2015, vol. 3, no. 1, s. 3-9
Keywords: odnowa przedsiębiorstw; proces transformacji; triumwirat zarządczy; renewal of enterprises; transformation process; management triumvirate