Wpływ kinematyki ruchu skrzydeł na obciążenia aerodynamiczne entomoptera - Czekałowski, Paweł (Influence of wing kinematics on aerodynamic loads of entomoper wing, 2014)
Praca dotyczy budowy statków powietrznych klasy mikro w układzie entomoptera. W pracy dowiedzono, że tego typu statki są w stanie efektywnie latać. Do badań posłużono się metodami eksperymentalnymi
Keywords: aerodynamika doświadczalna; aerodynamika małych liczb Reynoldsa; budowa entomopterów; dynamika lotu