Wrocławskie obchody 100-lecia istnienia Polskiego Towarzystwa Statystycznego - Mazurek, Edyta (Silesian Statistical Reviev, 2012)
18-19 października 2012 r. Polskie Towarzystwo Statystyczne, Oddział we Wrocławiu, przy współpracy Katedry Statystyki, Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu oraz Urzędu Statystycznego we Wrocławiu zorganizowało zjazd członków Towarzystwa połączony z ogólnopolską konferencją naukową poświęconą 100-leciu jego istnienia
Śląski Przegląd Statystyczny = Silesian Statistical Review, 2012, Nr 10 (16), s. 111-117